Uit elkaar gaan
Wanneer u gaat scheiden is het traject dat u moet doorlopen afhankelijk van het partnerschap waarvoor gekozen is. Ongehuwde samenwoners hebben vaak een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap dat beëindigd moet worden. Bent u gehuwd dan is de vraag of er gekozen is voor een huwelijk in gemeenschap van goederen of een huwelijk onder huwelijkse voorwaarden. De mediator weet precies bij elke vorm van partnerschap welke zaken geregeld moeten. Het gaat hierbij niet alleen om de afwikkeling van geld en goederen. Het emotionele aspect is een van de belangrijkste zaken bij mediation.
Uit elkaar gaan en kinderen
Het is voor kinderen erg ingrijpend dat hun ouders uit elkaar. Het is daarom belangrijk dat alles zo soepel mogelijk geregeld wordt. Want de ouders gaan wel scheiden, maar ze blijven altijd verbonden door de kinderen. Zijn de kinderen jonger dan 18 jaar? Dan moet er een ouderschapsplan opgesteld worden. De mediator neemt bij de mediation uitgebreid de tijd om afspraken te maken over de kinderen.
Hoe gaat mediation te werk?
Bij de mediation gaat u samen in gesprek en ‘onderhandelt’ u met elkaar in plaats van te strijden tegen elkaar. Door de begeleiding van een mediator worden impasses vaak doorbroken en kunt u het splitsen van de financiën en de invulling van het ouderschap na de scheiding (als dit aan de orde is) op uw manier vormgeven. We leggen u graag uit wat echtscheidingsmediation voor u kan betekenen.
Kosteloos intakegesprek
Als u en uw partner uit elkaar gaan en u denkt erover om een mediation traject te starten, kunnen wij u een kosteloos intakegesprek aanbieden. De intake van ongeveer 30 minuten is informatief en vrijblijvend. Daarna besluit u of u een mediation-traject wilt starten.
Contact
Hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? Neem dan contact op met Lucida om er samen op een goede manier uit te komen.